Эфирта - черетлĕ кăларăм

Чăваш Республикин Пуçлăхĕ Михаил Игнатьев хутшăннипе пурнăçланакан "Приложение силы" проектăн черетлĕ кăларăмне çын пурнăçĕшĕн хăтлă лару-тăру йĕркелессин ыйтăвне халалланă. Вăл эфира июлĕн 3-мĕшĕнче тухнă.

Çак ăнланăва мĕн кĕрет, чечек йăранĕсем, саксем, фонтансем е ача сачĕсемпе шкулсем, больницăсем? Енчен те вĕсем çук пулсан çыннăн кулленхи пурнăçĕ кашни утăмра палăрмаллах кăткăсланма пултарнă пулĕччĕ. Европăри хуласемпе ялсем типтерлĕ тесе калатпăр пулсан, Раççейри хуласемпе ялсем пирки мĕншĕн апла калаймастпăр.

Тавралăха тирпей-илем кỹрессипе çыхăннă çак тата ытти нумай ыйтусем телепроектăн çĕнĕ кăларăмĕнчи дискуссин тĕп теми пулса тăнă. Калаçăва Раççейри архитекторсен канашĕн, Пĕтĕм Раççейри Халăх фрончĕн республикăри уйрăмĕн, ЧР строительство, архитектура тата пурăнмалли çурт-йĕрпе коммуналлă хуçалăх, çавăн пекех регионти строительство компанийĕн представителĕсем хутшăннă.

04 июля 2017